“Het zijn kleine dingen, maar die geven je een heel fijn gevoel”

Kevin_den_dikken_boom

Geplaatst:

19-03-2018

Het kwam voor Kevin dik voor mekaar in Den Dikken Boom. De zorgboerderij waar hij nu al enkele keren een fantastische aangepaste vakantie beleefde.

Want Kevin uit Munstergeleen is meervoudig beperkt en afhankelijk van zijn rolstoel. Zijn eerste kennismaking met Den Dikken Boom was met de zorgorganisatie waar hij woont, de Koraalgroep Maasveld in Maastricht. Het beviel hem zo goed, dat hij er inmiddels al enkele keren is terug geweest, samen met de familie Sieswerda. “Na die eerste keer met de Koraalgroep kwam hij verschrikkelijk enthousiast terug,” zegt Lenie Sieswerda. ‘Wanneer ga ik weer terug?’, riep hij. We waren voorheen met hem al op verschillende plekken op vakantie geweest, maar hij wilde per se terug naar Den Dikken Boom. Samen met hem zijn we daar nu twee keer geweest en die zorgboerderij is inderdaad geweldig. We zijn nog nooit zo goed aangepast op vakantie geweest. Alle aspecten van mensen met een beperking op vakantie worden er goed bekeken en alles is daardoor perfect geregeld. Het zijn ontzettend vriendelijke mensen daar, die altijd met je meedenken. Ze geven je meteen het gevoel dat je welkom bent en doen hun uiterste best om het je naar de zin te maken. Zoals toen de voetenplank van Kevins rolstoel afbrak. Dan heb je een probleem. We vroegen de eigenaar waar we dat konden laten lassen, maar hij loste het probleem op door de voetenplank zelf te repareren. Het zijn kleine dingen, maar die geven je wel een heel fijn gevoel.”

 

Topvoorzieningen

De voorzieningen zijn ook top. Er is een royale badkamer met voldoende ruimte voor een tillift en een douchebrancard, waardoor de ouders van Kevin er zelf goed mee kunnen manoeuvreren. Zowel een tillift als een douchebrancard zijn onmisbaar voor Kevin. “Die hoef je niet zelf te huren, al worden ze wel in rekening gebracht.”

 

Topper

Er is ook veel te doen in en rond Den Dikken Boom. “De zorgboerderij ligt mooi centraal. Je bent zo in Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Scheveningen voor leuke uitstapjes. Je kunt niets bedenken wat er niet zou zijn op de zorgboerderij om je te vermaken bij minder goed weer. Den Dikken Boom is een echte topper. We gaan er zeker weer terug. Wat wil je nog meer?”

 

Stiertje Kevin

En dan was er dat verhaal met het jonge stiertje, dat geboren werd toen Kevin er voor het eerst was en naar hem werd vernoemd. “Bij de Koraalgroep Maasveld wonen mensen die naast een verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking en/of psychiatrische of gedragsproblemen hebben,” lichten Gerrit en Pieta Vonk Noordegraaf, de eigenaren van Den Dikken Boom toe. “Veel bewoners hebben een complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Het is een leuke groep met een goede begeleiding, die de cliënten in de watten legt. Nu vernoemen wij een nieuwgeboren dier altijd naar een vakantiegast die op dat moment bij ons is. Toen tijdens hun verblijf een Lakenvelder stiertje werd geboren, is dat Kevin geworden. Hij heeft over zijn ervaringen nog geschreven in een krantje van de instelling en wij hebben later nog een brief en een kaart van hem gehad. Kevin voelt zich helemaal thuis op onze boerderij en is de vakantiegast die de meeste keren in één periode (vier keer binnen een jaar) is teruggekomen.”

 

Thuisvoelen

Drie jaar geleden is de boerderij, voorheen een melkveehouderij, omgevormd tot zorgboerderij. Uitgangspunt van Gerrit en Pieta was om deze mooie plek te delen met mensen die vaak minder buiten komen door hun beperking. Voor hen is deze aparte zorg- en vakantieaccommodatie gebouwd, waar je je helemaal thuisvoelt. Met veel aandacht voor de inrichting met uitsluitend natuurlijke materialen. Zo hangt er kunst van groenten en fruit van de boerderij, gemaakt door Brenda Vonk Noordegraaf, die ook ontwerper is.

Meer informatie Den Dikken Boom

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465


USP1

Gasten beoordelen kwaliteit

Lees reviews over vakanties met een beperking. Onafhankelijk en betrouwbaar.

USP2

Géén boekingsfee

Rechtstreeks contact met vakantieaccommodaties en reisorganisaties.

USP3

Uitgebreide zoekfilters

Ons handig filtersysteem helpt met het vinden van een aangepaste vakantie op maat.

USP4

Gedrukte vakantiegids

Liever papier? Bestel onze Aangepaste Vakantie Gids met 80 pagina's vakantieplezier!

Bloggers en vloggers

Blog#2 Monique Kroezen- Drama queen in attractiepark


USP1

Geplaatst:

26-05-2018

Het liefst ontwijk ik ze, of er moeten daverende achtbanen te vinden zijn. De entree is meestal ronduit belachelijk, zeker als het bordje in de wachtrij aangeeft nog een half uur te moeten duimendraaien. Ik schep er een heimelijk genoegen in om onder het ticket van Justin uit te komen. Meestal lukt dit, aangezien hij hooguit even op de draaimolen zit of in de allerkleinste kinderattractie waar zijn benen eigenlijk al veel te lang voor zijn.

Lees verder

Blog #1 Liesbeth van Assche - Vakantiegedoe


USP1

Geplaatst:

07-05-2018

Vorige zomer schreef Liesbeth van Assche onderstaande eyeopener over haar kijk op het woord ‘vakantie’. Het geeft haar - nu nog - meer stress dan ontspanning. Haar verhaal maakt duidelijk dat het aanvaarden van een aangepaste vakantie niet makkelijk en vanzelfsprekend is. Misschien is ze dit jaar wel zo ver en kan ze ook genieten van een onbezorgde aangepaste vakantie zonder stress en gedoe!

Lees verder

Blog #4 Anna Sophie - Wandelen door een “droom” park


USP1

Geplaatst:

30-04-2018

In het kader van kijken -vooral zoeken- naar de mogelijkheden in plaats van kijken naar beperkingen, raadplegen we regelmatig Google voor het vinden van een leuke wandelroute. Google zoektermen als “wandelen met een beperking” of “rolstoel routes” leveren doorgaans vrij korte of in de praktijk onvindbare wandelroutes op.

Lees verder

Blog #3 Anna Sophie - Aangepaste bungalow? 14 trappen naar de voordeur!


USP1

Geplaatst:

26-03-2018

‘Hey kijk, we hebben eindelijk een mail van het vakantiepark. We ontvangen 25 procent van de netto huurprijs retour in een digitale voucher,’ roep ik uitgelaten naar Ivo. Ik had eerlijk gezegd niet meer verwacht dat we überhaupt nog iets zouden vernemen van deze grote keten, die onlangs nog in het nieuws was. Iets met poepbacteriën, schimmel en beestje.

Lees verder

Blog #1 Monique Kroezen - Ontdekken


USP1

Geplaatst:

01-03-2018

Het is warm, de koffers zitten vol en ik vraag me af waar ik de medicijnen van Just heb gelaten. Gejaagd zoek ik de tassen door totdat ik de zwart met witte toilettas heb opgediept uit een vrolijk gekleurde Jumboshopper. Uiteraard wist ik dat ik de benodigde epilepsie en reflux medicatie bij me had, het is tenslotte het eerste wat ik inpak, nakijk, check en nog zeker zeven keer controleer voordat we eindelijk vertrekken.

Lees verder

Nieuwe blog - De reizen en warme ontmoetingen van Monique Kroezen


USP1

Geplaatst:

23-02-2018

Monique is getrouwd en moeder van drie zoons en een dochter, waaronder Justin, veertien jaar oud en geboren met het Cornelia de Lange syndroom, een zeldzame aandoening. Graag neemt zij je mee op hun reis, soms, langs een onherbergzaam oord maar vooral door de warme ontmoetingen en daar waar de zon volop schijnt!

Lees verder

Blog #2 Anna Sophie - Onze eerste ervaring op een aangepaste camping


USP1

Geplaatst:

07-02-2018

Het is september 2017 wanneer mijn oog al scrollend door Facebook op een gehandicapt meisje valt. Ze staat voor een bord, ‘camping de Ruimte’ lees ik hardop. Via Google kom ik op de website. Snel scan ik de website pagina’s. Mijn nieuwsgierigheid verandert in opwinding. Is dit iets voor komend weekend?

Lees verder

Blog #1 Anna Sophie - Van reguliere vakanties op zoek naar aangepaste vakanties


USP1

Geplaatst:

18-01-2018

Al scrollend op Facebook stuit ik op de vakantiefoto’s van afgelopen zomer 2017. De reacties: “Prachtige foto's, jullie genieten” “Wow Steef! Wat vet!” “Zo bijzonder. Jullie reis is vast weer fantastisch”

Lees verder

Nieuwe blog-De avonturen en expedities uit de Wereld van Anna Sophie


USP1

Geplaatst:

17-01-2018

In de wereld van Anna Sophie zijn vakanties lange zwerftochten opzoek naar unieke ontdekkingen en vakantie mogelijkheden. De zorgavonturen van Anna Sophie gaan over onbekende wegen met lange expedities door het land van zorgbureaucratie.

Lees verder

Marc de Hond op zoek naar rolstoelvriendelijke attracties in Duitsland


USP1

Geplaatst:

04-01-2018

Marc trok door Duitsland in opdracht van het Duits Verkeersbureau, op zoek naar de leukste rolstoeltoegankelijke attracties. Bekijk hier de video’s van zijn reis.

Lees verder

Inspirerende reisverhalen

Oproep: VPRO Jeugd zoekt vakantiegangers!!


USP1

Geplaatst:

14-06-2018

Voor het nieuwe zomerse jeugdprogramma Toedeledokie ben ik op zoek naar gezinnen die deze zomer op vakantie gaan met een gezinslid met een fysieke- of verstandelijke beperking.

Lees verder

Vakantietest op de Imminkhoeve


USP1

Geplaatst:

12-06-2018

In de meivakantie hebben wij vakantieverblijf ‘Imminkhoeve’ getest. De Imminkhoeve is een kleinschalig toegankelijke vakantie-erf. ‘Het Landhuis’ is een (zorg) hotel met restaurant. Daarnaast zijn er nog 5 grote en kleine groepsaccommodaties te huur. Een mooie, rustige plek in het Vechtdal.

Lees verder

​'Een week om niet snel te vergeten'


USP1

Geplaatst:

30-03-2018

Het middenin de bossen gelegen Landgoed ’t Zand in de gemeente Bronckhorst in de Gelderse Achterhoek is het domein van recreatieboerderij De Reekamp. Vroeger was het landgoed de thuishaven van pachtboerderijen en koetshuizen, die mooi tussen de landerijen waren gelegen.

Lees verder

“Mathijs is hier helemaal op zijn plek”


USP1

Geplaatst:

26-03-2018

Vlakbij de Veluwe randmeren, middenin het bos, ligt Camping De Ruimte. Een prachtige natuurcamping van 6 ha met 110 ruime kampeerplekken.

Lees verder

Warm thuis voor Tim


USP1

Geplaatst:

12-03-2018

Waar de meeste jongvolwassenen het ouderlijk huis verlaten, zal de 17-jarige Tim nooit uitvliegen. Hij heeft door een uitzonderlijke chromosoomafwijking het ontwikkelingsniveau van een kind van één.

Lees verder

Verliefd in de Kindervallei


USP1

Geplaatst:

22-02-2018

Allebei gaan ze al jarenlang op vakantie naar de Kindervallei, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, maar pas vorig jaar leerden Kim (16) en Tim (16) elkaar kennen. Sindsdien hebben de twee een bijzondere band én werden ze verliefd op elkaar. “Het is allemaal zo vanzelfsprekend. Je hoeft elkaar niks uit te leggen.”

Lees verder

“Een vaarvakantie is gewoonweg super”


USP1

Geplaatst:

02-02-2018

Wie ooit gevaren heeft, zal het grif beamen. Er gaat niets boven een vaarvakantie. Heerlijk jezelf zijn op het water, met de wind om je haren je hoofd helemaal leegmaken en Je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat lekker laten verzorgen en in de watten leggen. Het overkwam Anneke Haanschoten.

Lees verder

“Heerlijk om de wereld weer eens van bovenaf te zien”


USP1

Geplaatst:

24-12-2017

Als je op enig moment veroordeeld wordt tot een rolstoel en al jaren niet meer hebt kunnen vliegen, wat je altijd zo graag deed, is het natuurlijk geweldig als je de kans krijgt om de wereld weer eens van boven te zien.

Lees verder

Hillie beleeft een onvergetelijke vaartocht met Weekjevaren.nl


USP1

Geplaatst:

02-12-2017

Eindelijk was het zover, ik had er lang naar uitgekeken, maar eindelijk kon ik op zaterdag een weekje varen met de Koh-i-Noor.

Lees verder

Anja Slegers: “Voor herhaling vatbaar”


USP1

Geplaatst:

25-01-2017

Een goed begin is het halve werk. Dat is ook bekend in de Sint Jozefhoeve in het Limburgse Weert, waar je als gast met een kop koffie warm wordt verwelkomd en de toon voor je aangepaste vakantie meteen wordt gezet.

Lees verder

Marjan, Duco, Sophie & Anne: 'Overtrof onze verwachtingen!'


Geplaatst:

16-12-2016

Dankzij de uitstekende voorbereiding door OnsKenia (ook m.b.t. de extra voorzieningen/aanpassingen) en onze fantastische chauffeur/gids Yahaya hebben wij een prachtige en onvergetelijke reis gehad.

Lees verder

Jacqueline: 'Wat een belevenis'


USP1

Geplaatst:

29-06-2018

Afrika is natuurlijk een aaneenschakeling van bijzondere hoogtepunten. Het is zo verschillend van het dagelijks leven dat wij gewend zijn.

Lees verder