Een vaarvakantie geschikt voor mensen met een beperking!
Cruises
Cruises
01/29/2021
2 min
1

Een vaarvakantie geschikt voor mensen met een beperking!

01/29/2021
2 min
1

Wie ooit gevaren heeft, zal het grif beamen. Er gaat niets boven een vaarvakantie. Heerlijk jezelf zijn op het water, met de wind om je haren je hoofd helemaal leegmaken en je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat lekker laten verzorgen en in de watten leggen. Het overkwam Anneke Haanschoten, die een heerlijke minicruise maakte met de Prins Willem-Alexander.

Het prachtige schip waarmee al veel vakantiegangers met een beperking over IJsselmeer, Waddenzee, Maas, Waal en Rijn voeren om zich eens fijn te laten verwennen.

Op het vakantieschip Prins Willem-Alexander bent u er écht even helemaal uit! Een vaarvakantie is genieten van vele mooie momenten. Dit schip is speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn zoals gebruikers van een rollator of een rolstoel.

Onuitwisbare indruk

Voor de in Gelderland wonende Anneke was de tocht, vanuit Kampen via Sneek, Harlingen, Terschelling, Enkhuizen en terug naar Kampen extra speciaal. Dat kwam omdat Terschelling in de route was opgenomen, waar ze na 35 jaar weer terugkwam. Ze had al die jaren over het eiland gedroomd waar ze als 18-jarige voor het eerst kwam en dat op haar een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. “Ik heb iets met Terschelling sinds ik er de eerste keer kwam. Daarna ben ik er nooit meer geweest. Toen ik dus de vaarroute zag en zag dat we ook naar Terschelling gingen, vond ik dat helemaal te gek. Na 35 jaar weer terug naar die plek. Toen we Terschelling in zicht kregen, zat ik in tranen op het dek.”

Hartverwarmend

Alleen daardoor al was de minicruise voor Anneke meer dan geslaagd, maar ook de andere plekken die ze bezocht, bezorgden haar een schitterende week. “Het was mijn eerste vaarvakantie en ik had geen idee hoe heerlijk ontspannen en lekker rustig dat is. Je hoeft geen bus in en uit, want je bent een week lang alleen maar op die boot. Waarbij ook het contact met de bemanning ronduit hartverwarmend is. Niemand is te beroerd om je tekst en uitleg te geven, te vertellen waar je naartoe gaat en wat je ziet om je heen. Zoals bij de bruggen en de sluizen die je passeert en hoe die werken. Ook in de plaatsen die je aandoet, zoals Sneek en Harlingen, krijg je alle mogelijke informatie. We hadden ook de hele week goed weer. Eén keer stak er een storm op, maar ook dat was fantastisch. Het werd een hele ervaring met windkracht 9 op zee, maar de kapitein zei: wie last heeft van de golven moet naar een vast punt kijken. Die tip hebben we allemaal ter harte genomen, waardoor niemand last had van zeeziekte.”

Geweldige ervaring

Anneke heeft artrose aan haar heupen en een visuele beperking. Zij boekte de vaarvakantie op de Prins Willem-Alexander via Het Vakantiebureau in gezelschap van een vriendin. “Het was een geweldige ervaring. Wat denk je. Een week in een varend hotel, omringd door een leuke bemanning en vele vrijwilligers, die er allemaal voor gaan om ons als gasten een perfecte week te bezorgen. Ik had ook een leuk gesprek met de kapitein, die me alles uitlegde. Er is op het schip plek voor vijftig gasten en evenzoveel vrijwilligers. Je bent de hele dag op het dek en alles was keurig verzorgd en op orde. Met mooie en ruime hutten, ook goed toegankelijk voor rolstoelen. Fantastisch, ik volg de boot inmiddels ook via Facebook. Als het zou kunnen, wil ik zeker weer eens mee. Je deelt tijdens de vakantie ook veel verhalen met elkaar en het is een ontzettend mooie route. Het was gewoonweg super.”

Bekijk Vakantieschip Prins Willem-Alexander

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Op het vakantieschip Prins Willem-Alexander bent u er écht even helemaal uit! Een vaarvakantie is genieten van vele mooie momenten. Dit schip is speciaal ingericht voor gasten die moeilijk ter been zijn zoals gebruikers van een rollator of een rolstoel.

Reacties
Categorieën