Safari door Kenia met een beperking.
Rondreizen
Rondreizen
03/26/2021
2 min
0

Op safari door Kenia met een lichamelijke beperking!

03/26/2021
2 min
0

Het was al langer een droom om een keer op safari te gaan voor de cultuur, mooie natuur maar vooral ook de Big Five te zien, en het liefst in tenten te kamperen. Maar ja.. met een beperking en elektrische rolstoel hoe moet dat? In een jeep…. Tot we op de vakantiebeurs uitkwamen bij Eric van Onskenia.nl. Een lange droom leek werkelijkheid te worden. Eric van Onskenia.nl is bij ons thuis gekomen en vertelde mooie verhalen over Afrika, bijzondere ervaringen die hij had meegemaakt en hij heeft alle mogelijkheden aangegeven die er zijn. Er was bijna niets onmogelijk.

Wat vooraf ging aan de safari naar Kenia

Voor de lichamelijke beperkingen was een oplossing, zoals bijv. een aangepaste doucherolstoel die ook tevens als toiletstoel gebruikt kon worden. Na de mooie verhalen en adviezen die Eric ons gaf, werden er voor ons verschillende reisschema’s samengesteld met de mogelijkheden die er waren. Zo kregen we een beeld en ideeën voor onze safarireis. Deze reizen konden we rustig bekijken en alle veranderingen of wensen konden we aangeven. Het was een heel prettig en gezellig gesprek.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Toen ons reisplan klaar was voor de safarireis naar Kenia, begon het vele regelwerk, zoals de hulpmiddelen, aanpassingen, vlucht, vliegtuig en noem maar op. Wij hoefde niets te regelen. Eric van Onskenia.nl nam het ons bijna allemaal uit handen en regelde alles echt tot in de puntjes. Hij vond het veel belangrijker dat wij ons goed en gezellig voor konden bereiden op de grote reis. Nadat er weken verstreken en alles rond was konden we gaan aftellen.


Een safari door Kenia met een beperking? Het kan! Reisorganisatie OnsKenia is gespecialiseerd in reizen voor mindervaliden naar Oost-Afrika. Vakanties naar Kenia, Tanzania en Oeganda voor eenieder met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

De Big Five spotten op safari!

We werden hartelijk ontvangen door onze gids/chauffeur Leonard, die ons de hele reis begeleidde, en ons zo naar de eerste accommodatie bracht met een echte jeep. Zo spraken we iedere avond ook samen met hem af hoe laat we klaar zouden staan om ons programma voor die dag te beginnen. Hij vertelde ons heel erg veel over de cultuur, natuur en de dieren maar ook over de kenmerken. Hoe je bijvoorbeeld onderscheid kunt maken in de soorten giraffen, de zebra’s en de olifanten. De dagen die daarna volgden waren onbeschrijfelijk. Zo hebben we maar liefst twee keer(!) de Big Five gezien wat erg bijzonder is. De leeuwen in actie achter de prooi aan en de migratie van de gnoes en zebra’s terug naar Tanzania. Het waren duizenden gnoes en zebra’s in een rij die een-voor-een het reservaat trotseren. Leonard had ook heel veel geduld en daarom zagen wij ook zoveel.

Onvergetelijke ervaring

De babyolifantenopvang was ook echt een kippenvelmoment. De dierenverzorger liet de babyolifant zo dichtbij me komen, dat ik 'm ook kon aanraken, dat was zo gaaf! Ook bij de giraffenopvang is ervoor gezorgd, dat ik de giraffen heb kunnen voeren. Eigenlijk kan dit alleen vanuit een toren, maar die was niet rolstoeltoegankelijk. Vandaar dat ze de giraffen naar mij toe hebben gelokt. Ook het Masai dorp en stam was een bijzondere ervaring. Op safari door Kenia met een lichamelijke beperking is gewoon mogelijk!

Dieren in je achtertuin

Het ontbijt, de uitgebreide lunchpakketten tijdens de safaritochten en het diner 's avonds op het tentenkamp was zeer uitgebreid en goed verzorgd. We hebben echt een heerlijke mooie onbezorgde safarirondreis door Kenia kunnen maken. Alle tentenkampen waren met de elektrische rolstoel heel toegankelijk. Er waren ruime slaapkamers en badkamers en een mooier uitzicht kun je niet krijgen! De dieren stonden als het ware in onze 'achtertuin'.


Een safari door Kenia met een beperking? Het kan! Reisorganisatie OnsKenia is gespecialiseerd in reizen voor mindervaliden naar Oost-Afrika. Vakanties naar Kenia, Tanzania en Oeganda voor eenieder met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Lovende woorden

Wij kunnen alleen maar vol lof spreken over onze reis, we hebben nog nooit zo’n goed georganiseerde en vooral onbezorgde reis gehad als deze. Aan iedereen van Onskenia.nl en onze geweldige reisleider/chauffeur: "Bedankt voor deze onvergetelijke en geweldig georganiseerde reis. Dankzij jullie hebben we alles uit deze reis kunnen halen!"

“Asante Sana!”

Bekijk OnsKenia.nl

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Reacties
Categorieën