Volledig rolstoelafhankelijk en op safari door Kenia? Tuurlijk is dat mogelijk!
Rondreizen
Rondreizen
02/12/2021
1 min
0

Rolstoelafhankelijk en op safari door Kenia? Dat kan!

02/12/2021
1 min
0

Een safari door Kenia met onze zoon Ramon, die volledig rolstoelafhankelijk is, is dat mogelijk? Tuurlijk, bevestigde Reisorganisatie OnsKenia/Prive Safaris. Zo zie je maar, we stelden een doel en gingen op zoek naar de juiste weg. Opeens leidden er meerdere wegen naar... Kenia.

Een safari door Kenia met een volledig rolstoelafhankelijke zoon is, is dat mogelijk? Tuurlijk kan dat! Reisorganisatie OnsKenia is gespecialiseerd in reizen voor mindervaliden naar Oost-Afrika.

Ins en outs

Na enkele malen thuis bezocht te zijn om alle ins en outs te bespreken, kregen wij het gevoel dat een safari naar Kenia ook voor iemand met de afhankelijkheid van Ramon een mooie herinnering zou kunnen worden. We hebben besloten er voor te gaan.

De safari was in alle facetten geslaagd!

De privé chauffeur die wij hadden, Peter, was pas tevreden als Ramon aangaf dat hij voldoende comfortabel plaats had in de auto. Ramon zat beter naast Peter, dus hij werd iedere keer vanuit zijn rolstoel getild in de bijrijdersstoel. Dit was behelpen maar met gezamenlijke kracht goed te doen. Het bleek zo comfortabel dat Ramon zelfs off road in slaap viel bij langere ritten.

Rolstoeltoegankelijke accommodaties

In alle accommodaties - ook de ‘tenten’ die vaak betegeld waren in de badkamer en qua luxe niet onderdeden voor een hotelkamer – kon Ramon douchen op een po/douchestoel die wij de hele reis meenamen. Maar ook de paden in de resorts waren met de rolstoel goed begaanbaar. Buiten de resorts beduidend minder, maar daar was het verstandig om de auto niet te verlaten.

Big Five

We hebben de Big Five gespot en vele andere bijzondere dieren, zoals een familie wilde honden op jacht. Voor Ramon was de neushoorn favoriet.

Kortom, een zeer geslaagde reis, perfect georganiseerd, uitgevoerd en begeleid door reisorganisatie OnsKenia / Prive Safaris!

Ramon, Erica & Edwin

Bekijk OnsKenia.nl

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Een safari door Kenia met een volledig rolstoelafhankelijke zoon is, is dat mogelijk? Tuurlijk kan dat! Reisorganisatie OnsKenia is gespecialiseerd in reizen voor mindervaliden naar Oost-Afrika.

 

Reacties
Categorieën