Een onvergetelijke vakantie op een volledig aangepaste recreatieboerderij!
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen
12/28/2020
2 min
0

Een onvergetelijke vakantie op een volledig aangepaste recreatieboerderij!

12/28/2020
2 min
0

De heer en mevrouw Vogel, respectievelijk 93 en 84 jaar oud, logeren er meerdere keren per jaar en zijn vol lof over de rust en de natuur in een van Nederlands mooiste streken en over de manier waarop ze in De Reekamp worden opgevangen en verzorgd.

‘Een onvergetelijke tijd’ meldt de website van recreatieboerderij De Reekamp in Zelhem in de Achterhoek. Onvergetelijk was zij nu al acht keer achter elkaar ook voor het echtpaar Vogel uit Leidschendam.

In de Gelderse Achterhoek ligt recreatieboerderij De Reekamp. Deze aangepaste accommodatie is toegankelijk voor mensen afhankelijk van een rolstoel en perfect om tot rust te komen!

Bij vertrek begint de vakantie

Als ze met het busje dat hen in Leidschendam ophaalt, vertrekken, begint altijd weer een nieuwe periode waarin zij met volle teugen van het zalige nietsdoen en van elkaar genieten. De heer Vogel is namelijk niet meer mobiel en woont al dertien jaar in een verzorgingshuis. Ze zien elkaar dus niet meer elke dag. “Als het busje dan weer komt, gaat alles erin en wij ook,” lacht mevrouw Vogel. “Ik ben heel blij met onze vakanties, want anders zou het wat stilletjes om me heen zijn.”

Volledig aangepaste recreatieboerderij

Zij en haar man zijn helemaal idolaat van de prachtige omgeving van De Reekamp, aan de bosrand in Zelhem in de gemeente Bronckhorst. Een plattelandsgemeente, omgeven door slingerende landweggetjes, houtwallen, bos en heidevelden en geweldige vergezichten die uitnodigen tot fietstochten of heerlijke wandelingen. “Maar fietsen of wandelen kan op onze leeftijd en met de beperking van mijn man niet meer,” zegt mevrouw Vogel. “Gelukkig is alles aangepast hier en kunnen we met de rolstoel overal komen. Ook de badkamer en de slaapkamer hebben alle voorzieningen, net als in het verzorgingshuis van mijn man.”

In de Gelderse Achterhoek ligt recreatieboerderij De Reekamp. Deze aangepaste accommodatie is toegankelijk voor mensen afhankelijk van een rolstoel en perfect om tot rust te komen!

Luxe

Ze zitten er rustig en stil en hebben geen behoefte aan herrie. “Dineke en Henk, de beide eigenaren, zijn zo lief en aardig, ik kan niet anders zeggen. We zitten dan lekker buiten in de zon te genieten en af en toe komen er een hond of wat kippetjes langs. Fantastisch. Niets moet en alles kan hier. We zorgen zelf voor de boterhammetjes en warm eten krijgen we van het huis. Dineke maakt ons eten klaar en het is voor ons een echte luxe dat ik niet zelf hoef te koken.”

Houvast

Verleden jaar viel haar man en kwamen Dineke en Henk meteen aangelopen om te helpen. “We hebben veel houvast aan hen,” zegt mevrouw Vogel. “We zijn ook weleens met Dineke door de omgeving gereden, maar dat kan mijn man helaas niet meer vanwege zijn evenwichtsstoornis. Maar dat geeft niet, we vermaken ons ook zo best. We doen spelletjes, gaan met de rollator een stukje lopen, of met de scootmobiel een stukje rijden. Er zijn hier zoveel mooie weggetjes. Alleen als het geregend heeft, gaan we niet, of als het zandpad te droog is, want dan zak je weg. Wij zoeken die rust, want in het verzorgingshuis moet ik van alles regelen. Dan is het heerlijk om met zijn tweetjes even weg te zijn. En als het nodig is, krijgen we hulp van onze zoon en dochter.”

Bliksem

Het is dus heerlijk in de Achterhoek, zolang er maar geen onweer komt, zegt ze. “De bliksem is een keer ingeslagen, net toen ik ’s nachts was opgestaan. Ik was helemaal stijf. Ik ben niet bang, maar dit was wel heel extreem weer. En mijn man, die doof is, heeft er niks van meegekregen. Dat was ook een hele aparte ervaring,” lacht ze.

Bekijk Recreatie boerderij De Reekamp

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

 

Reacties
Categorieën