Tot rust komen op een rolstoeltoegankelijke recreatieboerderij
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen
10/16/2020
2 min
0

Tot rust komen op een rolstoelvriendelijke recreatieboerderij

10/16/2020
2 min
0

Het middenin de bossen gelegen Landgoed ’t Zand in de gemeente Bronckhorst in de Gelderse Achterhoek is het domein van de rolstoelvriendelijke recreatieboerderij De Reekamp. Vroeger was het landgoed de thuishaven van pachtboerderijen en koetshuizen, die mooi tussen de landerijen waren gelegen.

Tegenwoordig is ‘t Zand vooral een prachtig bosrijk natuurgebied, met een paar vennen en een kleine zandvlakte, genaamd ‘de Sahara’. Ideaal voor recreatie, sport, vrije tijd, ontspanning en vooral rust.

Rust is ook wat de gasten van De Reekamp in Zelhem, een van de dorpen in de gemeente Bronckhorst, zoeken. Zoals Peter en Gerda van Pijkeren uit Wapenvelde. Zij waren samen Gert en Corrie Striker in april 2017 te gast in De Reekamp. “Wij waren voor het eerst met Koningsdag op vakantie en daar hebben wij zeker geen spijt van gehad,” vertelt Peter. “De eerste verrassing kregen we al bij aankomst, op vrijdagavond, in de vorm van een overheerlijke eigengemaakte soep. Die we ons na de heenreis natuurlijk goed lieten smaken.”

Buitenleven delen

Het is illustratief voor de manier waarop Dineke en Henk van Velde hun gasten verwennen. In 1976 verhuisden zij naar deze boerderij in Zelhem en hebben er hun droom waargemaakt: een rolstoelvriendelijke recreatieboerderij in het buitengebied. Een besluit dat ze namen nadat ze er al vele jaren in alle tevredenheid hadden gewoond en het mooie buitenleven met gasten wilden gaan delen. Vervolgens werden er drie vakantiewoningen gebouwd. Elk van deze bungalows bevat twee slaapkamers, een huiskamer, een keuken en een ruime badkamer. Het woongedeelte is voorzien van een ruime zithoek met tv en ook de keuken is volledig ingericht, zodat je er tijdens je verblijf kunt koken of een ontbijtje maken. “Maar je kunt ook prima uit eten gaan in Zelhem, waarna je ’s avonds, weer terug in je huisje, van de rust kunt genieten,” zegt Peter.

Volledig rolstoeltoegankelijk

De hele accommodatie is toegankelijk voor mensen die minder goed ter been zijn, of afhankelijk van een rolstoel. Peter en Gerda kunnen dan ook alleen maar beamen dat Dineke en Henk in hun opzet zijn geslaagd. “De huisjes zijn goed aangepast,” zegt Peter. “Wat vooral voor mijn vrouw een uitkomst was, want zij zit in een rolstoel. Zij kon er goed naar het toilet en ook in en uit de douche was geen probleem. De keuken was ook aangepast voor rolstoelgebruikers, zodat mijn vrouw mee kon helpen afwassen.”

Het middenin de bossen gelegen Landgoed ’t Zand in de Gelderse Achterhoek is het domein van recreatieboerderij De Reekamp. Deze aangepaste accommodatie is toegankelijk voor mensen afhankelijk van een rolstoel en perfect om tot rust te komen!

Reeën voor je raam

Buiten kun je ontspannen op je eigen terras, met voldoende zitgelegenheid. Elke bungalow heeft bovendien een eigen parkeergelegenheid. Daarnaast heeft De Reekamp een groot terras met een terrashaard en barbecue. Het erf ligt aan een landweg, middenin het natuurschoon, waar de reeën gewoon langs het keukenraam lopen. Een extra mooie ervaring. “Geen wonder, het is er ook zo heerlijk rustig. We maakten er elke dag een mooie wandeling en telkens kregen we reeën te zien. En als we ’s ochtends de gordijnen opendeden, stonden in de verte de reeën alweer te kijken. We kunnen met zekerheid zeggen dat dit een week was die we niet snel zullen vergeten.”

Bekijk Recreatie boerderij De Reekamp

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Reacties
Categorieën