Thuisvoelen op een natuurcamping aangepast voor mensen met een handicap
Campings
Campings
10/09/2020
2 min
0

Een prachtige natuurcamping voor mensen met een beperking

10/09/2020
2 min
0

Vlakbij de Veluwe randmeren, middenin het bos, ligt Camping De Ruimte. Dit is een prachtige natuurcamping voor mensen met een beperking van 6 ha met 110 ruime kampeerplekken.

Wie de rust zoekt, vindt hier prachtige in het bos verscholen kampeerplekken, maar ook plekken op velden met speeltoestellen in het midden. Een camping met een ‘zeer rustige ligging’, zo vindt de ANWB en dat merk je ook. Hier word je nog wakker door het gefluit van de vogels. Je kunt je er één met de natuur voelen, maar toch met alle luxe binnen handbereik.

Van de kampeerplaatsen zijn er veertien voorzien van een waterpunt en een rioolaansluiting, de comfortplaatsen. Maar Camping De Ruimte is er voor iedereen. Alle gebouwen zijn volledig aangepast voor mensen met een beperking en voorzien van het ITS-symbool. Voor kinderen met een beperking is er zelfs dagopvang mogelijk. Het zijn al die geweldige voorzieningen die Jan en Arida Stomps uit het Gelderse Geesteren, op zoek naar een geschikte camping voor hun vierjarige gehandicapte zoon Mathijs, op internet tegenkwamen. “Ik dacht: zeker voor onze kanjer van vier moet het toch geweldig zijn dat op deze camping zoveel voorzieningen zijn” aldus Arida.

Voel je helemaal thuis op Camping De Ruimte in Dronten! Deze prachtige natuurcamping heeft 110 ruime kampeerplekken en alle gebouwen zijn volledig aangepast voor mensen met een handicap.

Beter in zijn velletje

Ze zochten bewust naar een camping waar Mathijs minder snel een buitenbeentje zou zijn. “Tijdens voorgaande vakanties op andere campings, merkte ik dat hij wel mee wilde doen met de activiteiten van het recreatieteam, maar dat vanwege zijn handicap niet kon. Hij stond dan vaak aan de zijlijn. Heel frustrerend. Dus gingen we op zoek naar camping waar hij beter in zijn velletje zou zitten. Al grasduinend op internet kwam ik in Dronten terecht. Camping De Ruimte heeft veel voorzieningen voor mensen met een beperking. Zo zijn er in het verwarmde douchegebouw badkamers met douchestoelen en douchestretchers en een aankleedtafel. Ook is gedacht aan verharde paadjes voor rolstoelgebruikers, en ook gebruikers van scooters en aangepaste fietsen vinden hier hun weg. Zelfs aangepaste speeltoestellen voor kinderen met een handicap ontbreken niet. Het recreatieteam houdt rekening met ieders wensen en beperkingen en niemand hoeft aan de kant te staan. Dat dit ook nog een kleinschalige natuurcamping is, is voor ons een prettige bijkomstigheid, omdat we natuurcampings in het verleden vaker bezochten.” 

Meteen thuisvoelen

Door het warme welkom van eigenaren Greke Dekker en Hans de la Mar, wist Arida bij de eerste kennismaking meteen al dat hen niets te veel zou zijn en dat zij er alles aan doen om het hun gasten naar de zin te maken. “Het is hier ook heel normaal dat andere gasten een praatje komen maken en de helpende hand toesteken. De sfeer is prettig, gemoedelijk en ontspannen. Mathijs heeft hier vanaf de eerste dag zijn draai gevonden. Hij voelde zich hier meteen thuis. Voor we het wisten zat hij de eerste keer al op een schommel. Geen probleem, want deze is zo aangepast dat hij er niet uit kan vallen. De kinderen op deze camping spelen ook heel leuk samen en gaan sociaal met elkaar om, ook de kinderen zonder beperking. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Mathijs heeft er hier veel vriendjes en vriendinnetjes bij gekregen. Ook wij hebben, net als Mathijs, genoten van de sfeer, de andere gasten en de rust, en vooral ook hoe de kinderen met elkaar omgingen. Het is een onafscheidelijke kliek.”

Enorme sprong vooruit

Nog leuker is dat Mathijs op de camping een enorme sprong vooruit maakte in zijn ontwikkeling, gewoon door te kijken hoe andere kinderen dingen doen en dat na te doen. “Voorgaande jaren gingen we er samen op uit, maar nu kunnen we al eens alleen weggaan, Mathijs blijft dan liever op de camping. Hij is hier helemaal op zijn plek. Hij een fijne vakantie en wij ook.” 

Bekijk Camping de Ruimte

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

 

Reacties
Categorieën