Op aangepaste vakantie naar een zorgboerderij!
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen
10/02/2020
2 min
0

Op aangepaste vakantie in een zorgboerderij!

10/02/2020
2 min
0

Het kwam voor Kevin dik voor mekaar in Den Dikken Boom. De zorgboerderij waar hij nu al enkele keren een fantastische aangepaste vakantie beleefde.

Want Kevin uit Munstergeleen is meervoudig beperkt en afhankelijk van zijn rolstoel. Zijn eerste kennismaking met Den Dikken Boom was met de zorgorganisatie waar hij woont, de Koraalgroep Maasveld in Maastricht. Het beviel hem zo goed, dat hij er inmiddels al enkele keren is terug geweest, samen met de familie Sieswerda. “Na die eerste keer met de Koraalgroep kwam hij verschrikkelijk enthousiast terug,” zegt Lenie Sieswerda. ‘Wanneer ga ik weer terug?’, riep hij. We waren voorheen met hem al op verschillende plekken op vakantie geweest, maar hij wilde per se terug naar Den Dikken Boom. Samen met hem zijn we daar nu twee keer geweest en die zorgboerderij is inderdaad geweldig. We zijn nog nooit zo goed aangepast op vakantie geweest. Alle aspecten van mensen met een beperking op vakantie worden er goed bekeken en alles is daardoor perfect geregeld. Het zijn ontzettend vriendelijke mensen daar, die altijd met je meedenken. Ze geven je meteen het gevoel dat je welkom bent en doen hun uiterste best om het je naar de zin te maken. Zoals toen de voetenplank van Kevins rolstoel afbrak. Dan heb je een probleem. We vroegen de eigenaar waar we dat konden laten lassen, maar hij loste het probleem op door de voetenplank zelf te repareren. Het zijn kleine dingen, maar die geven je wel een heel fijn gevoel.”

Topvoorzieningen op de zorgboerderij

De voorzieningen zijn ook top. Er is een royale badkamer met voldoende ruimte voor een tillift en een douchebrancard, waardoor de ouders van Kevin er zelf goed mee kunnen manoeuvreren. Zowel een tillift als een douchebrancard zijn onmisbaar voor Kevin. “Die hoef je niet zelf te huren, al worden ze wel in rekening gebracht.”

Bij zorgboerderij Den Dikken Boom in Zuid-Holland kun je terecht voor een fantastische aangepaste vakantie. De juiste voorzieningen zijn aanwezig voor een goed verzorgde aangepaste vakantie!

Topper

Er is ook veel te doen in en rond Den Dikken Boom. “De zorgboerderij ligt mooi centraal. Je bent zo in Rotterdam, Dordrecht, Gouda en Scheveningen voor leuke uitstapjes. Je kunt niets bedenken wat er niet zou zijn op de zorgboerderij om je te vermaken bij minder goed weer. Den Dikken Boom is een echte topper. We gaan er zeker weer terug. Wat wil je nog meer?”

Stiertje Kevin

En dan was er dat verhaal met het jonge stiertje, dat geboren werd toen Kevin er voor het eerst was en naar hem werd vernoemd. “Bij de Koraalgroep Maasveld wonen mensen die naast een verstandelijke beperking ook een lichamelijke beperking en/of psychiatrische of gedragsproblemen hebben,” lichten Gerrit en Pieta Vonk Noordegraaf, de eigenaren van Den Dikken Boom toe. “Veel bewoners hebben een complexe zorg- en ondersteuningsvraag. Het is een leuke groep met een goede begeleiding, die de cliënten in de watten legt. Nu vernoemen wij een nieuwgeboren dier altijd naar een vakantiegast die op dat moment bij ons is. Toen tijdens hun verblijf een Lakenvelder stiertje werd geboren, is dat Kevin geworden. Hij heeft over zijn ervaringen nog geschreven in een krantje van de instelling en wij hebben later nog een brief en een kaart van hem gehad. Kevin voelt zich helemaal thuis op onze boerderij en is de vakantiegast die de meeste keren in één periode (vier keer binnen een jaar) is teruggekomen.”

Thuisvoelen

Drie jaar geleden is de boerderij, voorheen een melkveehouderij, omgevormd tot zorgboerderij. Uitgangspunt van Gerrit en Pieta was om deze mooie plek te delen met mensen die vaak minder buiten komen door hun beperking. Voor hen is deze aparte zorg- en vakantieaccommodatie gebouwd, waar je je helemaal thuisvoelt. Met veel aandacht voor de inrichting met uitsluitend natuurlijke materialen. Zo hangt er kunst van groenten en fruit van de boerderij, gemaakt door Brenda Vonk Noordegraaf, die ook ontwerper is.

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Reacties
Categorieën