De perfecte vakantie in een aangepaste caravan op Texel
Campings
Campings
11/20/2020
2 min
0

De perfecte vakantie in een aangepaste caravan op Texel

11/20/2020
2 min
0

Nederland telt talloze prachtige plekjes om te recreëren of vakantie te vieren. Goede ondernemers spelen daarop in en bieden hun gasten, ook als ze een beperking hebben, alles wat ze van de perfecte vakantie mogen verwachten. Zoals Vakantiecentrum Dennenoord in Den Burg op Texel.

Het verhaal van Jurgen Dijs

Jurgen Dijs en zijn echtgenote Irma hoeven echt niet 'het land uit' voor een mooie vakantie. Al vijftien jaar achterelkaar gaan ze naar Texel, om er de mooiste weken van het jaar te beleven. Na al die jaren zijn zij dan ook goede bekenden geworden in Dennenoord.

Gemak dient de mens in een volledig aangepaste caravan

Jurgen heeft een dwarslaesie en is afhankelijk van een rolstoel. Samen met Irma, zijn steun en toeverlaat, boekt hij elk jaar een van de caravans op het Tesselse vakantiepark, waar een deel van de accommodaties voldoet aan de specifieke wensen van mindervaliden. Met de auto vanuit hun woonplaats Zeist naar Den Helder en vandaar per boot de oversteek maken naar Texel. “De caravan is helemaal aangepast,” zegt Jurgen. “Met de rolstoel kan ik goed de douche in, die voorzien is van beugels. Er is ook een wc in de caravan, heel fijn als je er ’s nachts eens uit moet. We kunnen er zelf koken, maar we gaan ook regelmatig uit eten in het restaurant van Dennenoord zelf, of in een van de vele restaurants elders op het eiland.”

Alles wat je nodig hebt

“Het valt niet mee om in Nederland een goede vakantiebestemming te vinden als je een beperking hebt”, zegt hij. “Of je moet de boel flink verbouwen om ergens bij te kunnen, zoals de badkamer, waar vaak bepaalde hulpmiddelen niet of minder aanwezig zijn. Maar in Dennenoord is alles wat je nodig hebt, zoals een hoog-laagbed, dat je extra kunt bestellen. Meestal gaan we twee weken. De laatste twee van mei, of eind augustus begin september, dan is ook het weer altijd goed.”

Goed toegankelijk

Vakantiecentrum Dennenoord heeft naast diverse accommodaties en een restaurant ook een supermarkt en fietsverhuur. Het ligt aan de rand van een dennen- en loofbos, vandaar de naam. Zee en strand liggen op drie kilometer afstand en vanaf het vakantiepark loop of rijd je het bos of de erachter gelegen heidevelden en duinen in. Texel is het hele jaar door mooi en de gasten genieten vooral van het buitenleven. “Je rijdt zo vanaf het vakantiepark het bos in,” zegt Jurgen. “Het stikt ook van de goede restaurants op Texel, die toegankelijk zijn voor rolstoelen. Er is over het algemeen op Texel goed nagedacht over wat mensen met een beperking nodig hebben. Zo zijn er veel verharde wegen waar je goed met de rolstoel overheen kunt. Er is zelfs een stuk weg op het strand aangelegd, zodat je met je rolstoel dicht bij de zee kunt komen. Heerlijk is dat. Bij alle activiteiten op Texel wordt rekening gehouden met mensen die een beperking hebben. Ik weet niet hoe dat op de andere Waddeneilanden is, maar op Texel is dat allemaal goed geregeld. Heel plezierig als je afhankelijk bent van een rolstoel.”

Prachtige vergezichten

Het allermooiste vindt hij de natuur; een en al bos, hei, strand en weilanden. Keuze genoeg. “We gaan er dan ook elke dag op uit. Na vijftien jaar heb je natuurlijk alles wel gezien hier, maar het gaat nooit vervelen. Wij wonen ook mooi in Zeist, maar de prachtige vergezichten hier heb je in Zeist natuurlijk niet.”

Bekijk Vakantiepark Dennenoord

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Vakantiecentrum Dennenoord in Den Burg op Texel heeft accommodaties die voldoen aan de specifieke wensen van mindervaliden, zoals volledig aangepaste caravans.

Vakantiecentrum Dennenoord in Den Burg op Texel heeft accommodaties die voldoen aan de specifieke wensen van mindervaliden, zoals volledig aangepaste caravans.

Reacties
Categorieën