Op wintersportvakantie met een beperking? Het kan!
Wintersportvakantie
Wintersportvakantie
11/06/2020
3 min
0

Op wintersportvakantie met een beperking? Het kan!

11/06/2020
3 min
0

In Oostenrijk, in het plaatsje Au, ligt het ‘Hollandheimhuis’ op een prachtige, rustige plek, aan de rand van het bos, omgeven door bergen. Een thuisbasis voor velen, die op zoek zijn naar een gefaciliteerde wintersportvakantie voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Het huis heeft maar liefst 12 slaapkamers en is geschikt voor 30 – 58 personen. Mensen met een beperking in combinatie met wintersport? Dat kan! Ronald, een graag geziene gast van het ‘Hollandheimhuis’ deelt graag zijn verhaal en ervaring.

Het verhaal van...

Op 17 mei 2001 stak Roland met 17-jarige leeftijd over met zijn scooter toen een auto met 85 km/h tegen hem aan reed. Roland kwam 60 meter verderop op de grond terecht. Door deze enorme klap belandde hij vier maanden in coma en had hij problemen met zijn nier. Zijn nier is hierna weggehaald. Roland heeft door het ongeluk hersenletsel opgelopen en daardoor spasme gekregen, daarnaast belandde hij in een rolstoel. Helaas heeft Ronald zijn 18e verjaardag, wegens zijn coma, niet meegemaakt. Zijn revalidatieperiode begon september 2001 en tijdens de revalidatie kreeg Roland een goede band met een vrijwilligster van het revalidatieprogramma. Ze kletsten veel, wat resulteerde in, dat zij Roland op gaf voor een wintersportreis met Hollandheim.

Toen Roland terugkwam van zijn wintervakantie met Hollandheim, heeft hij er veel over verteld tegen zijn familie en vrienden. Hij zei ook erg benieuwd te zijn naar de omgeving van het ‘Hollandheimhuis’ in de zomer. Dit bracht zijn moeder op een idee. Ze besloot om samen met de familie en vrienden van Roland het Hollandheimhuis in de zomer te huren om toch nog zijn 18e verjaardag te vieren. Naast het organiseren van wintersportreizen, verhuurt Hollandheim ook het ‘Hollandheimhuis’ aan groepen welke zelf hun vakantie willen vieren in het huis.

In Oostenrijkse plaatsje Au ligt het ‘Hollandheimhuis’, op een prachtige plek omgeven door bergen. Ideaal voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte vakantiegangers, op zoek naar een gefaciliteerde wintersportvakantie!

Je even niet beperkt voelen

Nu, zo’n 16 jaar later, is Roland niet meer afhankelijk van een rolstoel dankzij zijn revalidatie. Roland gaat al jaren mee met de wintervakanties van Hollandheim onder begeleiding van vrijwilligers. Roland is onwijs actief en overtreft zichzelf elk jaar weer.

Tijdens de wintersportvakantie met Hollandheim ging Roland de pistes af in een speciale stoel. Hij was enorm fanatiek en de lach was niet van zijn gezicht af te krijgen. Niet alleen tijdens de feestavonden en de afdalingen had Roland het naar zijn zin, ook tijdens de wandelingen genoot hij van de prachtige omgeving.

Ontwikkelingen bij Hollandheim

Hollandheim biedt veel verschillende mogelijkheden aan, allemaal afgestemd op de behoeften en wensen van de deelnemers. Denk aan skiën in het hooggebergte of op een beginnershelling, langlaufen, monoskiën, skibobben (zelfstandig of met begeleiding) en wandelen.

Mocht het weer de bovenstaande activiteiten niet toelaten, dan zijn er nog genoeg andere activiteiten te doen in het Hollandheimhuis en de omgeving. Denk aan een bezoek brengen aan de konditorei (gebakswinkel), met de lift naar het een hoog punt of spelletjes doen in het huis. Onder het huis is een grote discokelder met bar, waar de meeste deelnemers ’s avonds niet weg te krijgen zijn zolang de muziek draait. Een ieder leeft zich daar uit op z’n eigen manier. In de discoruimte worden ook een playbackavond georganiseerd.

Hollandheim blijft zich ontwikkelen, ook op het gebied van materiaal. Regelmatig worden er nieuwe apparaten aangeschaft waardoor het voor steeds meer deelnemers mogelijk is om de piste (op een veilige manier) af te gaan.

Bekijk Hollandheim

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

In Oostenrijkse plaatsje Au ligt het ‘Hollandheimhuis’, op een prachtige plek omgeven door bergen. Ideaal voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte vakantiegangers, op zoek naar een gefaciliteerde wintersportvakantie!In Oostenrijkse plaatsje Au ligt het ‘Hollandheimhuis’, op een prachtige plek omgeven door bergen. Ideaal voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte vakantiegangers, op zoek naar een gefaciliteerde wintersportvakantie!In Oostenrijkse plaatsje Au ligt het ‘Hollandheimhuis’, op een prachtige plek omgeven door bergen. Ideaal voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte vakantiegangers, op zoek naar een gefaciliteerde wintersportvakantie!In Oostenrijkse plaatsje Au ligt het ‘Hollandheimhuis’, op een prachtige plek omgeven door bergen. Ideaal voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte vakantiegangers, op zoek naar een gefaciliteerde wintersportvakantie!


Reacties
Categorieën