Op skivakantie ondanks lichamelijke beperkingen!
Wintersportvakantie
Wintersportvakantie
03/12/2021
2 min
0

Wintersportvakantie met lichamelijke beperkingen? Stap over grenzen!

03/12/2021
2 min
0

Mijn naam is Gerie en ik ben 23 jaar oud. Ik heb lichamelijke beperkingen, waardoor ik onder andere rolstoelafhankelijk ben. Het leek mij erg leuk om een keer op wintersportvakantie te gaan. Via Aangepaste Vakantie Gids kwam ik bij Hollandheim terecht. In een telefoongesprek heeft Sonja het een en ander over deze vakantie uitgelegd. Het voelde al snel erg goed en dus besloot ik om mij op te geven voor een skivakantie!

In Oostenrijkse plaatsje Au ligt het ‘Hollandheimhuis’, op een prachtige plek omgeven door bergen. Ideaal voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte vakantiegangers, op zoek naar een gefaciliteerde wintersportvakantie!

Het begin van de wintersportvakantie

Zaterdagochtend 27 januari was het zover. Met twee touringcars gingen we richting Oostenrijk. Rond 21.30 uur kwamen we naar een lange reisdag aan in Au. Het huis staat op een mooie plek met een heel mooi uitzicht. Daar konden we tijdens een ochtendwandeling al meteen van genieten. 's Middags was het voor mij zover, de eerste keer in een zitski! Het was op een oefenweide dus het was een klein stukje. Maar ik vond het gevoel al wel heel erg leuk. Na het skiën heb ik genoten van een lekkere warme douche. Ik heb hulp nodig bij mijn Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Voor de zorgmomenten werd ik gekoppeld aan één vrijwilliger. Ik vond de manier van zorg geven goed geregeld.

Zelfstandig van de piste; een hoogtepunt!

De drie dagen hierna was het zo mooi weer dat we naar een piste in Warth konden gaan. Ik kon kiezen om de afdaling met een zitski of een skibob te maken. Bij de skibob zit je rechterop en zit de begeleider achter je. In de zitski staat de begeleider achter je. Ik heb erg genoten van de afdalingen en ook de ritjes in de skilift. Na een aantal dagen heb ik de Hillstrike geprobeerd. Een soort skifiets met drie ski’s. Ik kon hiermee kleine stukjes zelfstandig naar beneden. Dit vond ik echt het hoogtepunt van de week. Ik vond het heel leuk en bijzonder dat me dit zelf lukte. 

Feest!

Donderdag sneeuwde het bijna de hele dag. Echt een mooi gezicht. In de ochtend zijn we naar een taartenwinkel geweest. 's Middags een sneeuwballengevecht. We hebben hier met zijn allen echt van genoten. Gelukkig konden we vrijdag de vakantie wel afsluiten met een dagje skiën op de oefenweide. De avonden vond ik ook erg gezellig. Eerst gezellig samen eten, gemaakt door een aantal koks. Na het eten is er o.a. een bingo, thema-avond en playbackshow georganiseerd. Maar gewoon met een aantal mensen een kaartspelletje doen was ook erg gezellig.

Meer jongeren met lichamelijke beperking

Zaterdag gingen we moe maar voldoen huiswaarts. Ik heb genoten van mijn eerste wintersport. Ik zou het leuk vinden als er de volgende keer meer jongeren met een lichamelijke beperking mee zouden gaan!

Bekijk Hollandheim

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

 

Reacties
Categorieën