Gezinsvakantie op een aangepast vakantiepark in Frankrijk!
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen
12/18/2020
2 min
0

Gezinsvakantie op een aangepast vakantiepark in Frankrijk!

12/18/2020
2 min
0

Als in een gezin twee van de vijf kinderen een beperking hebben, is het heel lastig om een vakantiebestemming te vinden waar zowel kinderen als ouders het ultieme vakantiegevoel hebben en zich helemaal happy voelen. Maar die zijn er wel. L‘Accolade in Zuidwest-Frankrijk is er zo een.

Een gezellig aangepast vakantiepark op het schiereiland Oléron ter hoogte van La Rochelle, 50 km boven Bordeaux. Hier genieten Marleen Bron en Jeroen Baten met hun vijf kinderen regelmatig van een geweldige vakantie. Helemaal ontzorgd door de vrijwilligers en de medewerkers van het vakantiepark.                                         

De perfecte omgeving

L'Accolade ligt in een duingebied, op 600 meter van de Atlantische Oceaan, aan de rand van het mooie dorpje Domino. De perfecte omgeving om op verharde paden te wandelen, te fietsen of met je scootmobiel erop uit te gaan, of om de vuurtoren, het prachtige natuurgebied met orchideeën, of het levendige vissersplaatsje La Cotinière te bezoeken. Genoeg te doen voor jong en oud, met of zonder beperking. Iedereen is er welkom, maar L’Accolade is vooral gespecialiseerd in de ontvangst van kinderen en volwassenen met een lichamelijke en meervoudige beperking. Zij verblijven in de acht ruime, verspreid op het terrein gelegen, aangepaste vakantiebungalows voor vier tot acht personen. Het vakantiepark is via giften en sponsoring van fondsen en particulieren tot stand gekomen en draait voor het grootste gedeelte op vrijwilligers. Het is eigendom van de Nederlandse stichting L’Accolade. De meeste gasten op het park zijn dan ook Nederlands, wat er tevens de voertaal is.

Volledig aangepast; Niets hoeft, alles mag!

Hulpmiddelen van huis meenemen hoeft niet, want L’Accolade heeft een grote variëteit aan hulpmiddelen ter beschikking. In het hoogseizoen is er bovendien een uitdagend recreatieprogramma voor kinderen mét en zonder beperking. Daarnaast biedt L’Accolade 24 uur per dag assistentie, ook om mantelzorgers te ontlasten als zij dat willen. Niets hoeft en alles mag hier.

Echt op vakantie

Marleen en Jeroen hebben beiden een kind met een beperking uit een eerder huwelijk, die inmiddels ook volwassen zijn. In 2005 gingen zij voor het eerst naar L’Accolade en zijn er sindsdien al vaak geweest. “We zijn heel tevreden over de verzorging hier. L’Accolade neemt je de zorg voor je kinderen uit handen, zodat je als gezin hier echt op vakantie bent,” vertelt Marleen. “Ze staan hier altijd voor je klaar, zodat je er zelf ook eens tussenuit kunt om als ouders leuke dingen te doen. Het strand is dichtbij en er heerst een lekker klimaat. Een kennis maakte ons erop attent en toen hebben we geboekt.”

Het is als thuiskomen

L’Accolade biedt dan ook alles wat mensen met een beperking nodig hebben op vakantie. “De vakantiehuisjes hebben hoog-laagbedden, een plafondlift, een aangepaste douche en stretchers,” schetst Marleen de accommodatie. “Ook zwemmen is mogelijk voor iedereen, het hele zomerseizoen door. Het hele park is ook drempelvrij, alles is aangepast. Je loopt zo het dorp in, net als naar het strand, beide zijn goed toegankelijk. En gezellig dat het er is. Elke dag is er een marktje in de zomer. Er wordt veel georganiseerd voor de kinderen. De sfeer is heel leuk. En op het terras bij het gemeenschapsgebouw zitten we met zijn allen gezellig bij elkaar bij het vuur. Dat verhoogt natuurlijk de vakantiesfeer. Het is een kleinschalig park, dus iedereen kent iedereen. Je trekt naar elkaar toe en er worden vriendschappen voor jaren geboren. Ook de vrijwilligers komen er graag weer terug. Vakantievieren is hier als thuiskomen, een feest der herkenning.”

Bekijk Vakantiepark L'Accolade Oléron

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Op gezinsvakantie in Frankrijk met kinderen met een beperking? Vakantiepark L’Accolade is gespecialiseerd in de ontvangst van kinderen en volwassenen met een lichamelijke en meervoudige beperking.

Reacties
Categorieën