Vakantie zonder zorgen met meervoudige beperking
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen
09/18/2020
1 min
0

Vakantie zonder zorgen met meervoudige beperking

09/18/2020
1 min
0

Allebei gaan ze al jarenlang op vakantie naar de Kindervallei, vakantiehuis van het Ronald McDonald Kinderfonds, maar pas vorig jaar leerden Kim (16) en Tim (16) elkaar kennen. Sindsdien hebben de twee een bijzondere band én werden ze verliefd op elkaar. “Het is allemaal zo vanzelfsprekend. Je hoeft elkaar niks uit te leggen.”

Omslagfoto: Tim, Kim en haar broertje Sven

Kim en Tim komen uit twee vrijwel identieke gezinnen: ze zijn allebei het oudste kind en hebben beiden twee jongere broertjes, waarvan er één vanaf zijn geboorte een beperking heeft. Zowel Kims broertje Sven (14) als Tims broertje Daan (13) hebben een meervoudige beperking, met het verschil dat Daan kan lopen en Sven in een rolstoel zit.

Verkering

"Het is allemaal zo vanzelfsprekend. Je hoeft elkaar niks uit te leggen."

“Vorig jaar tijdens de herfstvakantie ontmoette ik Kim hier”, vertelt Tim. “Daarna hebben we, gewoon als vrienden, contact gehouden.” Pas maanden later sprong de vonk echt over. “En nu hebben we al meer dan een halfjaar verkering”, zegt Kim trots. Omdat zowel Kim als Tim weet wat het is om een broertje met een beperking te hebben, voelen de twee zich extra verbonden met elkaar. Kim: “Tim kan er beter mee omgaan dan bijvoorbeeld kinderen uit mijn klas, we zijn er allebei mee opgegroeid.” Tim vult aan: “Onze levens lijken zo erg op elkaar... Daardoor begrijp je elkaar gewoon heel snel.”

De vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn geschikt voor vakantiegangers met een meervoudige beperking. Zo ook de Kindervallei in Valkenburg.

Vakantie zonder zorgen

Het jonge stel vindt het moeilijk om uit te leggen welke rol de beperking van hun broertje speelt in hun leven. Tim: “Het is voor ons heel normaal om een broertje met een beperking te hebben.” Kim vult aan: “Wij weten gewoon niet anders. Natuurlijk ben je er soms mee bezig, bijvoorbeeld rond vakanties. Zo gingen we een keer naar een huisje zonder aanpassingen voor Sven. Bij het boeken gaf mijn vader aan dat er een jongen in een rolstoel meekwam. Ze zeiden dat het geen probleem was... Kwamen we bij dat huisje aan, was er een hoge trap om er te komen en waren de deuren te smal voor de rolstoel. Dat wil je niet nog een keer meemaken. Gelukkig hoef je je daar in de Kindervallei geen zorgen over te maken. Het is fijn om dit soort dingen met Tim te kunnen delen, zonder steeds maar weer alles te hoeven uitleggen.”

Bekijk Ronald McDonald Kindervallei

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Reacties
Categorieën