Een toegankelijk vakantie-erf in het rustige Vechtdal
Zorghotels
Zorghotels
10/23/2020
2 min
0

Een toegankelijk vakantie-erf in het rustige Vechtdal

10/23/2020
2 min
0

Vakantietest op vakantie-erf de Imminkhoeve

In de meivakantie hebben wij vakantieverblijf ‘Imminkhoeve’ getest. De Imminkhoeve is een kleinschalig toegankelijk vakantie-erf. ‘Het Landhuis’ is een (zorg) hotel met restaurant. Daarnaast zijn er nog 5 grote en kleine groepsaccommodaties te huur. Een mooie, rustige plek in het Vechtdal.

Onze Yasmine met Rett syndroom genoot volop en daar willen jullie graag over vertellen.

Wij verbleven in het familiehuis ‘de Brink’, geschikt vanaf 4 tot 13 personen. Vooraf hadden we al bedacht dat dit de ideale plek en gelegenheid is om familie, vrienden en hulp mee te nemen. Ons gezin, Robert, zoon Morris (13 jaar), Yasmine (8 jaar) en Rosalie (6 jaar) werd aangevuld met opa en oma, tante, vriendin, vriendjes van de kinderen en de PGB-ers. Een mooie gelegenheid om iedereen te bedanken voor alle hulp. Het huis was groot genoeg om elkaar niet in de weg te zitten.

Yasmine liep vrolijk rond door de brede gangen en inspecteerde alle ruimtes zorgvuldig. Al snel had ze haar eigen voorkeurs plekjes gevonden. Binnen, in de zonnige kamer in een hoekje, op de heerlijke bank en het leukste vond ze het om door de gangen struinen en bij de andere kinderen op de kamers te kijken. Buiten vermaakten de kinderen zich in een mooie speeltuin. De Speeltuinbende heeft geholpen met een rolstoelvriendelijke inrichting. Zij testen speelplekken op toegankelijkheid en samenspelen (speeltuinbende.nl). En dat is te zien. Je kunt met de rolstoel in het klimhuis naar boven rollen, er is een mooie schommel en een wip. De andere kids klommen in de bomen en renden over het gras. De ruimte en de rust deed ons zo goed!

De Imminkhoeve is een kleinschalig toegankelijk vakantie-erf in het rustige Vechtdal. De accommodatie is fijn voor mensen die extra zorg nodig hebben, vanwege onder andere de rolstoelvriendelijke inrichting.

Rustig werden we ook in de stal, die omgetoverd is tot snoezelruimte, te huren voor een paar uur of langer. Dat was leuk, relaxen op waterbedden met lichtjes en muziek.  Ook hier, typerend voor de Imminkhoeve, veel ruimte, geschikt voor rolstoelen en heel erg fijn voor onze loper Yasmine.

Met alle bezoek wilden we natuurlijk wel een beetje verwend worden. Dat kon hier ook heel goed. De bedden waren opgemaakt en elke dag werd een luxe ontbijt in onze eigen keuken klaar gezet. Wat een feest! s ’Avonds hebben we de kok ook een paar keer wat laten maken, de daghap, een buffet of BBQ. Heerlijk eten, betaalbaar en zo goed geregeld. Soms stuurden we de kinderen naar het restaurant of het winkeltje om zelf wat te halen.

In de omgeving hebben we heerlijk kunnen wandelen op de hei, het rolstoelen pad, de Lemelerberg en in Ommen en Nijverdal. Tja, en de achtbaan in Hellendoorn moest natuurlijk ook getest,  daar durfde Yasmine wel in hoor. Vlakbij is een zorgboerderij waar je hele zachte, pasgeboren biggetjes kan knuffelen. Onze jongste dochter kregen we hier niet meer weg. De oudste jongens mochten mountainbiken en waren snel en lang het weiland in.

Wij vinden het een aanrader. Er zijn ook hulpmiddelen te leen of te huur: rolstoelfietsen, duo-fietsen, hoog-laagbedden. Ook zorg is in te kopen. De Imminkhoeve is fijn voor mensen die extra zorg nodig hebben, maar ook zonder zorgvraag of handicap is het een heerlijke plek.

Michèle van Vuuren

Bekijk Imminkhoeve

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Reacties
Categorieën