Op aangepaste vakantie in Weert
Vakantiewoningen
Vakantiewoningen
09/04/2020
2 min
0

Een zorgeloze aangepaste vakantie in Weert!

09/04/2020
2 min
0

Een goed begin is het halve werk. Dat is ook bekend in de Sint Jozefhoeve in het Limburgse Weert, waar je als gast met een kop koffie warm wordt verwelkomd en de toon voor je aangepaste vakantie meteen wordt gezet.

Want ook in het verdere verloop van je vakantie zal het je hier aan niets ontbreken. Daar zorgen de zorgzame Hans en Eric van de Bogaard wel voor. Voor een weekendje weg of een langere periode op vakantie met een groep mensen met een beperking, zit je in de natuurlijke omgeving met veel bos en goed begaanbare paden bij de Sint Jozefhoeve helemaal goed. Een meer dan prettig onderdak, van alles te doen en met gastvrijheid hoog in het vaandel in de twee vrij liggende groepsaccommodaties voor 20 (Kievitsnest) en 25 personen (Zwaluwnest).

Zeer goede voorzieningen voor een zorgeloze aangepaste vakantie in Weert

Voor groepen mindervaliden heeft de Sint Jozefhoeve de juiste zorgfaciliteiten in huis, of kan deze voor je regelen. Dat kan Anja Slegers, die er recent met een groep volwassenen met een verstandelijke en/of fysieke beperking te gast was, alleen maar beamen. “De voorzieningen in het Kievitsnest waren heel goed, het was helemaal af.”

Super proper

Haar groep van tien gasten werd vergezeld van drie begeleiders en drie vrijwilligers. “Die ons op vele vlakken hielpen. Een sterk punt was dat alles super proper was. De mensen zelf zijn ook enthousiast en heel vriendelijk en stonden steeds voor ons klaar. Wij waren bijvoorbeeld wat vroeger dan afgesproken, maar er werd meteen koffie voor ons gezet en we mochten buiten in de mooie overdekte schuur onze lunch opeten, terwijl zij de accommodatie verder in orde maakten.”

Niet eerder gezien

Dan kom je wel even lekker binnen natuurlijk, waar Anja en haar groep alle voorzieningen en faciliteiten vonden die ze nodig hadden. “Dat hebben we op andere plekken niet eerder zo gezien. Dat gold ook voor de indeling van de kamers, met veel sanitair en toegespitst op een groep zoals wij, met mensen met fysieke beperkingen. Het was heel praktisch om slaapkamers te hebben met badkamers die heel ruim waren en voorzien waren van de nodige hulpmiddelen en aanpassingen. Ze hadden ons van tevoren ook gevraagd of we eventueel een tillift nodig hadden, dan kon dit kosteloos geregeld worden. Ook fijn dat er een wasmachine en een droger waren, want bij een dergelijke groep mensen heb je weleens te maken met ongelukjes. Alleen de keuken vond ik wat klein, vooral omdat we zelf ons eten maakten, maar ook hierbij onze gasten wilden laten helpen. Maar dat was niet echt een probleem.”

Goede raad

Niet alleen binnen, ook buiten viel er genoeg te beleven. “Er waren binnen gezelschapsspelen die we konden gebruiken en buiten allerlei spelen, ook toestellen om te sporten en een trampoline. We hebben uitstapjes gemaakt, zoals naar de kermis in Weert, de grootste van Nederland. De hoeve ligt ook supermooi in de natuur en het bos, waar je perfect kunt wandelen. Er is een dierenpark in de buurt met struisvogels, kangoeroes en speciale vogels, goed toegankelijk voor rolstoelen en aangepast aan mensen met een beperking. Eric en Hans gaven ons ook telkens goede raad, zoals waar we het beste konden parkeren, of wat er in de omgeving te beleven viel. We hadden zelf een heel programma opgesteld en als er iets was, konden we altijd bij hen terecht. En ‘s avonds konden we gebruikmaken van de vuurkorven en de barbecue, wat zeker een heel gezellige sfeer heeft gebracht in onze vakantie daar. Doordat er twee aparte voorzieningen naast elkaar zijn, heb je van andere gasten absoluut geen last. Dit was de eerste keer, maar zeker voor herhaling vatbaar.”

Bekijk de St. Jozefhoeve

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

 

Reacties
Categorieën