Een (aangepaste) caravan op maat
De Wereld van Anna Sophie
De Wereld van Anna Sophie
06/25/2021
1 min
0

Een aangepaste caravan op maat

06/25/2021
1 min
0

‘Het mag van mij wel weer zomer worden’ zegt Ivo terwijl hij de auto start. Het zicht in de auto is slecht door de natte sneeuw. We rijden terug vanuit Rijssen waar we onze nieuwe caravan op naam hebben laten zetten. Best spannend, want aanvankelijk waren we helemaal niet van plan om dit jaar al een nieuwe caravan aan te schaffen.

Maar het kamperen met onze meervoudig gehandicapte dochter in onze oude caravan kreeg steeds vaker een spartaans tintje. Vooral de persoonlijke verzorging in de caravan bleek een grote uitdaging.

Een aangepaste caravan op maat

Dus bezochten we in het najaar van 2017 de caravanbeurs onder het mom van “gewoon even oriënteren”. Over een aangepaste caravan voor mensen met een beperking wist geen enkele verkoopadviseur iets te vertellen. Best bijzonder, want door de vergrijzing kan ik me voorstellen dat er meer vraag is ontstaan naar bredere beuren, liften en eventueel ruimere sanitair voorzieningen in de caravan. Maar helaas. Aangepaste caravans zijn schaars of -voor ons- onbetaalbaar doordat het om maatwerk gaat.

Zo gezegd, zo gekocht

Tja, en toen bleek onze droom caravan toch te bestaan. Al dan niet aangepast en veel te breed. Een caravan van ruim 2.50 meter door een frans tolpoortje wurmen is niet iedereen z’n hobby. De adviseur begreep het en vertelde ons over een ouder model met een douchecabine met genoeg ruimte voor een douchestoel. Een stapelbed met de mogelijkheid om er één bedje tussenuit te halen voor een ruime verzorg ruimte. Als je iets heel graag wilt met een beperking, ga je al gauw in mogelijkheden denken. En zo gezegd, zo gekocht.

(Rond)reizen

Het is gestopt met sneeuwen en een waterig zonnetje schijnt de auto in. ‘Ach voor je het weet start het voorseizoenen met de caravan. Zullen we weer naar camping de Ruimte?’ Ik open ondertussen de website van de aangepaste vakantie gids op mijn mobiel. ‘Ook leuk om alvast opzoek te gaan naar campings voor de zomervakantie, maken we er weer een rondreis van?’ vraag Ivo grinnikend? Ja hoor, het voorpretseizoen is gestart. Heb jij je (zomer)vakantie al geboekt?

Liefs,

Stephanie

De mama van Anna en blogger van de wereld van Anna Sophie

Bekijk Camping de Ruimte

Naar de website >>>

Ook uw reisverhaal delen? Mail info@aangepastevakantiegids.nl of bel 0475-463465

Reacties
Categorieën