Geschikte camping voor mensen met een beperking
Campings
Campings
05/16/2024
5 min
0

Heb jij een beperking en zoek je een geschikte camping? Lees onze tips.

05/16/2024
5 min
0

Het is weer de hoogste tijds om een vakantie te gaan plannen. Zomaar een bestemming kiezen is vaak lastig als je een beperking hebt. Daarom geven we jou in dit artikel waardevolle informatie en handige tips voor het vinden van een geschikte camping. Waar ze dus rekening houden met jouw speciale behoeften. Lees dus snel verder, zodat je daarna meteen een vakantie kunt boeken.

Waarom kies je voor een camping voor mensen met een beperking?

Het vinden van een accommodatie kan voor jou en voor alle andere mensen met een beperking een echte uitdaging zijn. Je komt van alles tegen. Van ontoegankelijke faciliteiten tot beperkte voorzieningen. Je kunt zelf vast wel een paar obstakels bedenken die het plannen van jouw campingvakantie moeilijk maken. Maar wees niet bang. Als je een camping kiest die speciaal ingericht is voor personen met speciale behoeften dan weet je bij voorbaat al dat alles goed geregeld is. En dat je een leuke en ontspannen vakantie gaat beleven zonder problemen. Want daar heb je gewoon genoeg plek om bijvoorbeeld met je rolstoel te rijden. Zijn de douchefaciliteiten ruim opgezet. En is het restaurant ook geschikt voor speciale (dieet)wensen.

Hoe vind je de juiste camping voor mensen met een beperking?

Alleen al het idee dat je moet gaan zoeken naar een passende camping kan jou de moed al in de schoenen laten zinken. Maar als je de juiste strategieën doorloopt maak je dat zoekproces makkelijker en vind je ook binnen de kortste keren dat wat je zoekt én nodig hebt.

Hoe pak je dat aan?

Je begint eerst met het doen van onderzoek. Online platforms en forums bieden jou een schat aan informatie over campings die geschikt zijn voor mensen met een beperking. En waarschijnlijk ook over de campings die je het beste rechts of links kunt laten liggen.

Misschien denk je hier niet als eerste aan, maar vergeet niet je vrienden, familie of medereizigers te vragen of zij aanbevelingen hebben. Hebben zij al een goede ervaring op een camping gehad, is dat zeker het onderzoeken waard.


Wat zijn voor jou belangrijke criteria waaraan een geschikte camping moet voldoen?

Dit kan van persoon tot persoon verschillen natuurlijk. We zetten hier een paar criteria neer. Pik die eruit die voor jou van toepassing zijn. En maak er jouw persoonlijke checklist van. Zijn er nog meer dingen waar jij zelf op let? Zet ze erbij. Denk aan de prijs bijvoorbeeld. Of welk land wil je graag naartoe. Hou je van zwemmen, kies dan voor een camping met zwembad.

locatie – een goede locatie biedt mogelijkheden voor ontspanning en activiteiten, waardoor jij volop kunt genieten.

veiligheid – veiligheid is belangrijk om risico's te minimaliseren en jou gemoedsrust te geven tijdens je verblijf.

faciliteiten – aangepaste douches en een restaurant waar ze rekening houden met jouw wensen verhogen jouw comfort en tevredenheid.

toegankelijkheid – rolstoelvriendelijke voorzieningen en een drempelloze toegang zijn nodig, waardoor jij volledig kunt deelnemen aan alle activiteiten.

veel ruimte buiten en verharde paden – deze bieden jou gemak en onafhankelijkheid bij het verkennen van de omgeving.

assistentiehonden toegestaan – het toestaan van assistentiehonden zorgt ervoor dat jij kunt rekenen op de ondersteuning die je nodig hebt.

genoeg parkeergelegenheid dichtbij – door een parkeerplek dicht bij de kampeerplek hoef jij geen grote afstanden af te leggen.

informatie in goed te lezen formaten en in makkelijke taal – toegankelijke informatie in begrijpelijke taal maakt het voor jou makkelijk om te plannen en te genieten van je verblijf zonder barrières.

Hou deze checklist – aangevuld met je eigen criteria – bij de hand als je een camping gaat zoeken. Dan heb je grote kans dat je een camping vindt die perfect aansluit bij jouw behoeften en voorkeuren.

Voorbeelden van campings voor mensen met een beperking

Nu je weet wat de belangrijkste punten en overwegingen zijn bij het zoeken naar een geschikte camping, zetten we in deze blog 5 campings voor jou op een rij. Deze zijn speciaal ingericht voor mensen met een beperking. Je vindt er veel toegankelijke faciliteiten en diensten, waardoor jij en je gezinsleden kunnen genieten van een fijne campingvakantie. Natuurlijk zijn er nog veel meer passende campings. Klik op een van de knoppen Waar wil je heen? of Alle vakanties op onze homepagina https://aangepastevakantiegids.nl/. Klik dan op Type vakantie en vink Camping aan. In het overzicht dat je dan krijgt, vind jij vast jouw droombestemming.

Camping De Ruimte in Dronten


Deze camping in het oudste bos van Flevoland biedt vele toegankelijke faciliteiten en diensten voor mensen met een beperking. Van rolstoeltoegankelijke paden tot aangepaste sanitaire voorzieningen. Op deze camping vind je alles wat je nodig hebt voor een comfortabel verblijf.

Meer informatie over deze camping >>


Camping en Chaletpark Bergzicht in Ommen


Met een adembenemend uitzicht en uitgebreide voorzieningen is deze camping een populaire keuze onder mensen met een beperking. Je vindt er speciale faciliteiten voor rolstoelgebruikers en vele activiteiten en entertainmentopties voor gasten van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Meer informatie over deze camping >>


Camping Tiveden in Zweden


Hou je van natuur en avontuur? Dan is deze camping midden in de prachtige natuur van Zweden de perfecte bestemming voor jou. Iedereen is hier welkom. En dat voel je. Je krijgt hier een onvergetelijke vakantie-ervaring. Misschien wel in een safaritent.

Meer informatie over deze camping >>


Camping Schoneveld in Ruurlo in de Achterhoek


Ervaar de vrijheid op Camping Schoneveld. Hier staat toegankelijkheid voor mensen met een beperking op nummer 1. Je vindt er dan ook grote kampeerplekken, een rolstoelvriendelijk terrein en een modern en ruim sanitair.

Meer informatie over deze camping >>


Camping Parc de la Brenne in het Franse Lignac


Voor een unieke en onvergetelijke vakantie boek je camping Parc de La Brenne. Deze camping biedt jou een mooie omgeving waar je ontspannen kunt genieten. Kom lekker tot rust te midden van deze mooie camping met de uitgebreide voorzieningen in een prachtig landschap.

Meer informatie over deze camping >>

Met de juiste voorbereiding geniet je van een zorgeloze en leuke vakantie

Het vinden van de juiste camping kan een uitdaging zijn, vooral voor mensen met een beperking. Gelukkig zijn er speciale campings die zich hier speciaal op richten en een scala aan toegankelijke faciliteiten en diensten bieden. Door gebruik te maken van de juiste zoekmethoden en criteria, kun je de perfecte camping vinden die aan al jouw behoeften en voorkeuren voldoet. Dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar jouw ideale camping en geniet van een zorgeloze en leuke vakantie.

 Succes en alvast veel plezier!

Reacties
Categorieën