Georganiseerde vakanties voor mensen met een beperking
Lichamelijke beperking
Lichamelijke beperking
07/05/2023
4 min
0

Georganiseerde vakanties voor mensen met een beperking

07/05/2023
4 min
0

Hmm… Het is nog niet zo makkelijk om een vakantie te plannen voor mensen met een beperking. Maar laat je niet uit het veld slaan. Er zijn gelukkig georganiseerde vakanties speciaal ontworpen voor mensen met een beperking. Deze vakanties bieden de mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen, te ontspannen en te genieten van het leven, zonder belemmeringen. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende opties voor georganiseerde vakanties. Met specifiek aandacht voor groepsreizen voor jongvolwassenen, dolfijnvakanties, bootreizen in Nederland en groepsvakanties in eigen land.

Vakanties voor mensen met een beperking

Allereerst willen we nog even ingaan op de begeleiding tijdens deze vakanties. Je kunt met een gerust hart deze vakanties boeken voor jouw familielid of vriend met een beperking. Aan alles is gedacht. Je hoeft je niet druk te maken over de veiligheid en of er genoeg ondersteuning is. Degene voor wie jij de vakantie boekt, gaat volop genieten. Want deze vakanties worden begeleid door ervaren personeel dat bekend is met de specifieke behoeften en uitdagingen van de deelnemers. Zij bieden aangepaste accommodaties, toegankelijke activiteiten en de nodige zorg en ondersteuning. En ze doen graag een stapje extra. Zo garanderen zij een plezierige vakantie-ervaring.

Aangepaste vakanties voor jong volwassenen

Groepsreizen voor jongvolwassenen

Een heel populaire keuze zijn de groepsreizen voor jongvolwassenen met een beperking. Wat denk je van nieuwe vriendschappen sluiten, sociale vaardigheden ontwikkelen en samen met anderen avonturen beleven. Een heel aanlokkelijk idee, toch? Een gevarieerd programma boordevol activiteiten zoals excursies, entertainment en thema-avonden zorgt iedere dag voor een unieke ervaring.

Dolfijnvakanties

Voor mensen die de zee heerlijk vinden en verliefd zijn op dolfijnen zijn er speciale dolfijnvakanties. De ervaring die zij opdoen is zowel uniek als therapeutisch. Dolfijnvakanties zijn niet alleen leuk, maar hebben ook een positieve invloed op zelfvertrouwen, communicatie en ontspanning.

Bootreizen in Nederland

Je hoeft niet ver weg te gaan om een mooie vakantie te ervaren. Want Nederland staat bekend om de prachtige wateren. Daarom kun je hier met een gerust hart een bootreis maken. Het is een geweldige manier om ons land van een andere (water)kant te leren kennen. Er zijn speciale bootreizen die volledig zijn aangepast voor mensen met een beperking. Deze reizen bieden aangepaste accommodaties en faciliteiten aan boord, zodat iedereen kan genieten.

Vakantie met een aangepast vakantieschip

Groepsvakanties in Nederland

Ook zijn er georganiseerde groepsvakanties in eigen land. Deze vakanties bieden een scala aan activiteiten en uitstapjes speciaal afgestemd op mensen met een beperking. Van culturele bezoeken en ontspannende uitstapjes tot avontuurlijke activiteiten. Er is voor ieder wat wils. Het is een perfecte manier om nieuwe plekken in Nederland te ontdekken.

Onvergetelijke herinneringen

Tijdens een georganiseerde vakantie voor volwassenen en jongvolwassenen met een beperking genieten zij zonder zorgen van een welverdiende vakantie. Of het nu gaat om groepsreizen voor jongvolwassenen, dolfijnvakanties, bootreizen of groepsvakanties in Nederland, er is veel mogelijk. Ook op het gebied van interesses en behoeften. Deze vakanties bieden niet alleen ontspanning en plezier, maar creëren ook onvergetelijke herinneringen. Dus waar wacht je nog op? Boek die vakantie meteen.

Voorbeelden van gespecialiseerde accommodaties en reisorganisaties van aangepaste vakanties

Zorgeloze natuurvakantie in de Achterhoek

In de Achterhoek ligt een volledig nieuw gebouwd park namelijk Villapark Ehzerburg. Je kunt er van de groene en natuurlijke omgeving genieten en verblijven in volledig aangepaste vakantievilla's. Samen met een thuiszorgorganisatie zorgt het villapark voor eventuele hulpmiddelen. Je kunt er ook gebruik maken van het restaurant en de faciliteiten van Hotel Landgoed Ehzerwold.


Luxe chalet op een camping in Overijssel

In Giethmen ligt een aangepast chalet op Camping Bergzicht. Sinds kort kun je er genieten van een zorgvakantie in een mooie rustige omgeving. Het chalet is volledig drempelvrij en is volledig aangepast. Zorg en hulpmiddelen zijn mogelijk.


Rolstoelvriendelijke vakanties bij een gespecialiseerde reisorganisatie

Voor mensen die op zoek zijn naar een zorgeloze, rolstoelvriendelijke vakantie biedt reisorganisatie Frisian Travel  rolstoelvriendelijke groepsreizen, busreizen en vliegvakanties aan. De reizen zijn geschikt  voor jong en oud.

Reisorganisatie voor mensen met een beperking

Inclusief genieten in een vakantieoord in Frankrijk

Vakantiepark L'Accolade Oléron is een vakantieoord in Frankrijk speciaal voor mensen met een beperking. Het park is volledig aangepast en biedt alle nodige faciliteiten en hulpmiddelen. Er zijn vrijwilligers en veel Nederlandse gasten. Het park ligt in een prachtig duingebied met zwembad, heeft een recreatiezaal en aangepaste voorzieningen.

Vakantieoord in Frankrijk voor mensen met een beperking

Riant vakantiehuis op Texel

Tesselhuus is een vakantiehuis op Texel dat geschikt is voor maximaal 20 personen. 4 kamers zijn geschikt voor 8 personen met een zorgvraag. Op de begane grond bevindt zich een ruime hal, een slaapkamer met 2 hoog-laagbedden en een badkamer met douchestoel. Dit vakantiehuis ligt dichtbij het bos en strand.

Aangepast vakantiehuis op Texel


        Ga naar alle vakanties >     
Reacties
Categorieën